Mali kucni aparati – Tosteri za tople sendviče jednostavni su za upotrebu, a hrskavi sendvič gotov je za tili čas. Sve što je potrebno kako biste spremili topao obrok jesu zemičke ili kifle, premaz po želji, komad suhomesnatog proizvoda i obavezno sir. Nakon što se aparat zagreje, u njega stavite pripremljen sendvič, preklopite ga i nekoliko minuta kasnije, imate ukusan obrok. Kako je tehnologija napredovala, aparati za tople sendviče sadrže posebne ploče na koje se hrana ne lepi, te je i njihovo održavanje jednostavno.

Odlican izbor za sve one koji su uvek u žurbi. Topli sendviči brzo se spremaju, te mogu da se serviraju za doručak, užinu ili laganu večeru. Za  pripremu potreban vam je hleb koji ne mora biti svež, premaz koji najviše volite, glavica zelene salate ili paradajz, salama i sir. Ukoliko vas iznenada posete prijatelji, sa toplim sendvičima nećete pogrešiti. Dok se vaš aparat zagreje, vi ste već pripremili sendviče koje želite da zagrejete. Kroz nekoliko minuta spremili ste odličan obrok, brzo i jednostavno, bez imalo muke. Tople sendviče možete poslužiti i uz šolju kafe, ceđenog voća, rashlađenog piva ili čaše crnog vina. Aparati za tople sendviče ne koštaju mnogo, nisu glomazni, tako da  će u svakom domu pronaći svoje mesto i najvernijeg korisnika.

Kako izabrat aparat za tople sendviče?

U prodaji postoji mnogo aparata za tople sendviče različitih proizvođača. Svi oni su približno iste veličine, a razlikuju se po težini, odnosno lakoći održavanja ploča na kojima se greju sendviči. Nikada ne bi trebalo kupovati prvi proizvod koji se ugleda, već se treba podrobnije raspitati o prednostima i manama aparata koji će upotpuniti naš dom.

  • Održavanje aparata. Noviji modeli poseduju površine za pečenje koje se ne lepe, te se one lakše čiste.
  • Nožice. Aparat ne bi trebalo da se pomera dok se peku sendviči, a kako se njegov gornji deo stalno podiže i spušta, potrebno je da ima neklizajuće nožice. A to opet zavisi od vrste podloge na kojoj će stajati u vašoj kuhinji.
  • Oblik sendviča. Unutrašnjost ploča za pečenje može da bude različita u zavisnosti od proizvođača, te topli sendviči mogu da budu pravougaoni ili trouglasti.
  • Drška. Aparati se razlikuju i po tome da li je njihova drška toplotno izolovana ili vam je za rukovanje aparatom neophodna kuhinjska rukavica.