Pegle za savršen izgled vaše odeće

Idete na važan sastanak, peglate košulju, a nabori nikako da nestanu. I to vam se uvek dešava kada peglate košulje. Problem može biti u grejnoj ploči. Znate li kakve sve grejne ploče postoje i koja bi vama najviše odgovarala, imajući u vidu šta najčešće nosite, prirodne ili sintetičke materijale?

Kada kupujete peglu, pored količine pare i drugih tehničkih karakteristika, dobro obratite pažnju na to od kojeg materijala je napravljena grejna ploča, tj. kojim materijalom je premazana radi zaštite i veće efikasnosti. To mogu biti inoks, teflon, keramika i eloksa grejne ploče. Ovakve ploče otporne su na ogrebotine, ali treba posebno voditi računa o njihovom održavanju. Lako klize po odeći. Inoks je nerđajući čelik.

Svašta se pravi od inoksa: posuđe, koltlovi, šporeti, roštilji. Grejne ploče od inoksa, uz maksimalan ispust pare, najbolje su za prirodne tkanine, poput pamuka, vune, svile. Sa ovim peglama lako se ispravljaju nabori na rukavima i nogavicama.

Za sintetiku su najbolje rešenje keramičke grejne ploče. Ne stvara se elektricitet pa keramika lagano klizi i ne lepi se za ovakve materijale. Keramičke grejne ploče lakše su od onih od inoksa, pa nisu baš pogodne za grublje materijale. I mogu da pokupe boju sa prirodnih mateijala. Teflon je materijal kojim se premazuje površina da bi se sprečilo lepljenje. I njega srećemo i kod posuđa. Možete bez problema peglati osetljive tkanine. Na niskim temperaturama odlične su za sintetičke materijale.

Ovde mozete pogledati pegle na paru kao sto su : FG-ELECTRONIC, FISHER, TEFAL, ROWENTA, KONIG, KENO, CAMRY, ADLER, COLOSSUS i dr.