Svaki put kada ste poželeli savršeno urednu, sjajnu i ravnu kosu svaki put dok ste češljali svoje neuredne kovrdže? Stajleri za kosu sa svojih nekoliko nastavaka mogu neposlušne lokne da pretvore u neodoljive talase. Potrebno je da se pridržavate nekoliko jednostavnih koraka, a brza rotirajuća četka stajlera će vašoj kosi dati sjaj i oblik. Vas frizer vam ubrzo neće biti potreban, a vi ćete za svaku priliku imati savršenu frizuru.

Ušteda koju ćete imati biće i više nego primetna, a drugi će vam zavideti i na frizuri i na umeću pravljenja.Vasa kosa vam je kovrdžava ili talasasta, ali i večito neukrotiva, pa vrlo često imate utisak da je neuredna. Već ste probali četku za feniranje i gomilu preparata za „ispravljanje kose“, ali ni to nije pokazivalo rezultate u odnosu na savršenu frizuru koju dobijete odlaskom kod frizera. Ipak, odlaske frizeru ne možete da priuštite toliko često jer mogu biti dosta skupi.Industrija lepote misli i na takve situacije, pa se svakodnevno „friziranje“, skoro pa savršeno, uz malo strpljenja i umeća može obaviti i kod kuće. Uz malo spretnosti i gledanja tutorijala na YouTube-u, pomoću stajlera za kosu možete svoju kosu dovesti u red na nekoliko načina.

Šta trebam da uradim pre korišćenja stajlera?

Kovrdžavu kosu je oduvek bilo teško ukrotiti. Nemirne kovrdže se na vreme moraju ispraviti ili ćete samo uzalud izmaltretirati i oštetiti kosu, a pramen neće biti ni ravan ni kovrdžav, a ponajmanje uredan.Vasu kosu prvo prosušite mekanim peškirom (najbolji je od mikrofibera), a onda je još vlažnu prvo pročešljajte četkom za glatku i ravnu kosu kako biste na vreme razbili talase ili kovrdže. Bacite pogled na ovaj vodič za odabir idealne četke za kosu, pa i koja se za kakvu frizuru koristi.Zatim, kako biste dodatno zaštitili kosu, stavite neki preparat za zaštitu od toplote. Nakon toga, obavezno prosušite kosu fenom (ili prirodnim putem jer se tako manje oštećuje, naročito kovrdžava), budući da se vlažna kosa u dodiru sa velikom količinom toplote iz stajlera još više ošteti.

Kako funkcionišu stajleri za kosu?

Nakon što ste adekvatno zaštitili i pripremili kosu, uz pomoć šnalica, kosu podelite na sekcije u odnosu na to da li pravite krupnije talase ili želite finu, isfeniranu i ravnu kosu. Kroz stajler provlačite pramen po pramen. Stajleri za kosu rade po principu običnog fena, ali sa nastavcima u obliku četke za kosu. Na pramen kose utiče toplota koja prolazi kroz rupice nastavka i čini da gusto postavljene čekinje razvuku dlaku tako da ona bude sjajna i ravna ili uvijena.Kada je kovrdžava kosa u pitanju, važna je brzina, jer dok stignete da pređete sve sekcije, dobar deo kose se može osušiti i onda je dosta teže oblikovati prirodne kovrdže. Gledajte da odaberete stajler sa većom brzinom obrtanja nastavka.Evo kako je talasasta neuredna kosa postala sjajna uz pomoć stajlera. Pogledajte ovaj tutorijal.Kako mogu  jednako da posluže svi nastavci stajlera?Kao što je već rečeno, svaki stajler ima i po nekoliko nastavaka, odnosno veće i manje četke koje služe za feniranje kose, ali i nastavak za uvijanje kose. Neki od stajlera imaju i nastavak za peglanje kose, ali kad već imate priliku za prirodniji izgled ravne kose uz pomoć četki, zbog čega onda koristiti ovaj nastavak. Tako da, na vama je da odaberete.