ekspres-lonac-BR-77-400×400

AKCIJA EKSPRES LONAC OD 7L FS-77

Na stanju

6,990.00 RSD
Štampa
Uporedi

Podeli ovaj proizvod

Savršen EKSPRES LONAC za Vašu kuhinju

 Šta ako bismo Vam rekli da je moguće kuvati i BRŽE, i ZDRAVIJE, i EKONOMIČNIJE, i UKUSNIJE?

Zvuči neverovatno ali  tako je!

Sve ovo i mnogo više dobijate uz fantastični  EKSPRES LONAC.

Šta čini ekspres lonac tako izuzetnim?

Svi Vi  koji nikada niste koristili ekspres lonac – u pitanju su fantastični proizvodi koji omogućavaju da kuvate pod pritiskom i tako skratite vreme kuvanja a u isto vreme zadržite bogat i slastan ukus Vaših jela.

Oni Vam:

 

  • Štede vreme
  • Štede električnu energiju
  • Olakšavaju kuvanje
  • Olakšavaju održavanje kuhinje
  • Čine Vaša jela zdravijim
  • Čine Vaša jela ukusnijim

Ekspres lonac je savrsen za porodice kojima je često potrebno da brzo skuvaju nešto, ali i za one koji žive sami i ne žele da na kuvanje potroše previše vremena.

Za one koji su veliki gurmani i žele bogata tradicionalna jela punog ukusa, ali i za one koji bi da se hrane zdravije a da  ne razmišljaju mnogo o tome šta će poslužiti.

Ekspres lonac je uredjaj koji Vam omogućava sve to ali i mnogo više!

Kuvanje uz ekspres posuđe je:

BRŽE

Kuvanje na visokom pritisku čini da voda ključa na 120°C umesto na uobičajenih 100°C.  Znači da su Vaša jela sve vreme izložena višoj temperaturi i da im je potrebno mnogo manje vremena za kuvanje.

Što je temperatura viša vreme kuvanja je eksponencijalno kraće tako da je u proseku za kuvanje Vaših jela potrebna tek trećina vremena, a za pojedine namirnice i pet puta manje vremena!

ZDRAVIJE

Ekspres lonac dokazano čuva najveću količinu hranljivih materija iz namirnica!

Zabluda je da jela svoju hranljivost gube zbog kuvanja na visokim temperaturama. Zapravo, najveći uzrok gubljenja hranljivosti je taj da se vitamini, minerali i ostale materije nakon dugog kuvanja prosto rastvore i završe u vodi u kojoj se kuvalo – ne u namirnicama koja se poslužuju.

U poređenju sa tradicionalnim kuvanjem, čak i kuvanjem na pari, ekspres lonac čuva hranljive materije koje bi inače bile rastvorene i čini Vaša jela mnogo zdravijim i hranljivijim.

EKONOMIČNIJE

Ekspres lonci poseduju mnoge karakteristike koje ih čine ekonomičnim i štedljivim.

  • Za kuvanje pod pritiskom koristi se manje vode pa je potrebno i manje energije za njeno zagrevanje.
  • Jela se brže zagreju na maksimalnu temperaturu.
  • Temperatura kuvanja je viša u poređenju sa tradicionalnim kuvanjem uz isto korišćenje energije.
  • Jela se kraće kuvaju, što znači da i šporet manje vremena troši energiju.

Sve ovo uz dodatak da se i kuhinja mnogo manje greje tokom kuvanja i da za sobom ne ostavljaju nered na ringli poput običnog posuđa!

UKUSNIJE

Kao što smo pomenuli, ekspres lonci čuvaju najviše hranljivih materija iz Vaših jela. To ne samo da ih čini zdravijim već i ukusnijim!

Namirnice skuvane u ekspres loncu zadržavaju pun ukus, divnu teksturu i bolje će Vas zasititi. Osećaćete kako se hranite kvalitetnije, nećete unositi prazne kalorije iz bezukusne hrane već uživati u svakom zalogaju i bogatstvu ukusa!

ŠTA SVE MOŽE DA SE SPREMA U EKSPRES LONCU?

Ukratko sve! Možete spremati supe, čorbe, sosove, umake, glavna jela, paprikaše, gulaše, paste, pirinač, pasulj, kuvani krompir, povrće i mešavine povrća…

Nekim namirnicama je potrebno da se pre kuvanja proprže. Za to Vam nije potrebna odvojena posuda – bez problema možete propržiti crni i beli luk, mleveno meso, šargarepu i sve ostale sastojke u posudi ekspres lonca pre nego što dodate vodu i pređete na kuvanje!

Uz ekspres lonac ne samo da ćete skratiti vreme kuvanja već ćete i sami pronaći načine da budete efikasniji.

Već posle prvog korišćenja pitaćete se kako ste ikada ranije kuvali bez njega!

Weight 4.5 kg