
Indukcione ploče
Indukcione ploče Niko ne želi da stavi džezvu na ringlu i da se voda zagreva po deset minuta… Naprosto, živimo u jako brzom vremenu, tako da nemamo mogućnosti da čekamo ovoliko i svaki minut nam je bitan. Pa zar nije realno da tih deset minuta, koliko je potrebno da se voda zagreje, utrošimo na ispijanje kafe i čitanje vesti sa interneta, nego da ih bacimo uzalud, jer je ringla stara i slaba?Indukcione ploče su veoma popularne među malim kućnim aparatima. One imaju veoma povoljnu cenu, a pri radu pokazuju visoku efikasnost. Pri tome, štede energiju i poseduju atraktivan i lep dizajn, tako da su česta odluka mnogih ljudi.Interesantno je da je za veoma kratak vremenski period, indukciona ploča postala jedan dopunski element u svakoj kuhinji, koji je prosto neophodan, i odlična je zamena za uređaje koji koriste struju ili gas.Princip rada indukcione ploče jeste na delovanju magnetnog polja na provodnik. Kroz provodnik protiče električna energija. Zahvaljujući svemu ovome se zagreva samo dno posude koja je stavljena na indukcionu ploču, a ne greje se cela ringla, kao što je slučaj kod električnih šporeta na primer. Samo po ovom jednom detalju, jasno možete da zaključite zbog čega indukciona ploča štedi električnu energiju, pa će samim tim, i vaši računi biti manji i niži. Indukciona ploča ili električni rešo – šta kupiti? Kada je reč o rešoima, oni su nam već dobro poznati. Služe da zagreju hranu ili napitke, tamo gde nema drugačijih mogućnosti za tim. Za kafu ili brzo podgrevanje hrane, oni će biti odlični, ali ipak im ostaje mana da imaju veću grejnu površinu u odnosu na indukcione ploče. Svakako će potrošiti više električne energije, ali zbog toga u startu imaju nešto nižu cenu.Na vama je da odlučite da li želite da u startu izdvojite nešto veću sumu novca i da kasnije se sve to vrati kroz smanjene račune za struju, pa čak i da uštedite, ili da odmah platite manje, a da posle izdvajate više novca? Razmislite o ovome, a mi vam preporučujemo brendove kao što su Fisher, Tefal, Esperanza, Adler…Rešoe proizvode razni proizvođači, i dostupni su zaista mnogobrojni modeli, a cilj je bio da se obezbedi adekvatan uređaj za svakoga i svačije potrebe, kao i budžet koji se planira za ovu investiciju.Primera radi, kod odabira rešoa, ljudi gledaju na estetski dizajn, i kako se uređaj uklapa u ostatak prostorije, tj. kuhinje. Upravo zbog toga se nudi više modela i više opcija.Kod indukcionih ploča je zanimljivo da ne morate da centrirate sredinu i sl, već možete da posudu spustite bilo gde na ploču, i ona će početi da zagreva dno. To je prva i osnovna prednost ovakvih ploča u odnosu na klasične ringle.Ostala površina ploče će ostati hladna, dakle, toplota se emituje tačno tamo gde treba. To bi dalje značilo manju potrošnju struje, a onda i uštedu novca.Da li ćete odabrati indukcionu ploču ili rešo, zavisi od toga šta tačno želite, a naš predlog je da na našem web šopu pročitate o karakteristikama i jednih i drugih, i da onda donesete pravu odluku.