Aparat-za-pravljenje-hleba-FS-610_slika_XL-400×300

APARAT ZA PRAVLJENJE HLEBA FS-610 MINI PEKARA

Na stanju

7,500.00 RSD




Štampa
Uporedi

Podeli ovaj proizvod

Vučete se kući posle posla i setili ste se da nemate hleb za ručak. Nadate se da ćete u nekoj od radnji usput naći koji preostao komad. I, pronalazite ga, ali početnu sreću menja razočarenje što je bajat, a dok ulazite u svoj dom, sa ogorčenjem razmišljate koliko li aditiva ima u njemu. Rešenje – napravite domaćinski hleb kod kuće i zablistajte sjajem prave srpske domaćice!

Ne umem/ne želim da mesim

Ne morate. Pekara to čini umesto vas. Samo dodate sve sastojke, doterate tajmer i čekate da vidite vaših ruku delo (OK, možda se ne može baš tako nazvati, ali poenta je tu).

Još razloga da hleb pravite u pekari, a ne kupujete:

Sigurni ste da ste upotrebili samo zdrave sastojke i da ne jedete razne konzervanse i aditive (uz raznovrsne žitarice postaje još zdraviji).
Isplativije je ako sastojke kupujete na veliko.
Hleb je uz pomoć odloženog starta spreman baš onda kad vi to želite. Ako imate muke sa organizacijom vremena, ,ova činjenica je jako bitna. Dakle, samo tempirate start i hleb se sam mesi i peče dok se vi bavite drugim stvarima. I, što je najvažnije, spreman je tačno u vreme koje želite.

Ako su vas oduševile ove činjenice, evo i recepta da se oprobate:
Hleb sa cimetom i grožđicama

Za hleb od 1kg potrebno je:

470 ml mleka
50gr otopljenog putera
600 gr brašna
četiri i po kašike šećera
dve kašičice soli
dve kašičice cimeta
pet grama suvog kvasca
200 gr grožđica

Naravno, ukoliko ne volite neki od sastojaka, možete ga izostaviti.
Priprema

Mlako mleko sipajte u kalup. Rastopljeni puter nalijte na mleko, pa dodajte šećer i so. Na to sipajte brašno u koje ste umešali cimet, pa na brašno stavite kvasac. Uključite na program za slatki hleb (ako nemate, može i za običan beli hleb). Grožđice dodajte kada se uključi signal za dodatke nakon nekih 20-tak minuta, ali i nakon minut-dva, kada se barem malo promeša brašno. Sačekajte da se završi program, izvadite hleb i uvijte ga u krpu ako volite mekšu koricu. Ako volite da krcka, sačekajte da se malo prohladi bez umotavanja i to je to.

Treba znati da su pekare takođe zanimljiva stvarčica za sve kreativce u kuhinji. Oni sa ovim uređajima mogu da oprobaju u spremanju kukuruznog, raženog, integralnog, francuskog i mnogih drugih hlebova. Čak možete da birate i da li će sredina hleba biti hrskava ili vazdušasta, te nema šanse da svi ukusi neće biti zadovoljeni.

Opis proizvoda:
FG-Electronics

Snaga 480-600w
Izbor 3 velicine vekne hleba (tezine 450, 680 ili 900g)
LCD displej i digitalne kontrole
Automatska priprema testa
12 programa pecenja hleba
Kontrola hrskavosti korice hleba
Odrzavanje toplote gotovog hleba – 60min
Tajmer za odlozen pocetak pecenja hleba – 13 sati
Specijalna plastika kucista ostaje hladna za vreme pecenja hleba
Memorijska funkcija zadrzava 20 minuta odabrano programiranje u slucaju nestanka struje